De reis naar gezond en groen?!?

IMG 6533

 

Al weer meer dan 30 jaar geleden rolde ik als vers knipkuiken van de kappersschool. Uiteraard alle wijsheid in pacht en zeker te weten dat de wereld op mij zat te wachten!
Wat is er in die jaren daarna een hoop gebeurd en wat bleek een hoop wijsheid ook bij mij pas met de jaren te komen.
Van een veilige plek in een naburig dorp naar de tropen, van een heftige levenservaring weer naar die veilige plek. Weer stoute schoenen opgezocht en door!
Jaren daarna een giga-sprong die tegelijkertijd zo logisch was en ik op mijn huidige plek belandde.
De plek waar ik het zo naar mijn zin heb en iedere dag met heel veel plezier naar toe ga.

image2bewDe reis er naar toe is mijn inspiratiebron geweest, al mijn eigen ervaringen hebben me gebracht waar ik nu ben. Die reis heeft mij mijn inzichten gegeven waar ik tegenwoordig mijn inspiratie uit haal. Als ik ergens trots op zou moeten zijn is het juist dat! Mijn eigen weg, onmisbaar gesteund door dierbaren en toch helemaal mijn weg.
Op die weg nam ik soms beslissingen waar ik direkt daarna dacht, komt dit goed? Om er ook vrijwel direkt achter te komen dat beslissingen met het hart voor mij altijd de goede bleken te zijn.

Zo kwam ik er onderweg achter dat de natuurlijke weg voor mij de logische, volgende stap bleek te zijn. Onderweg werd ik me steeds bewuster van de foute onderdelen van mijn geliefde werk. De onnatuurlijke ingrediƫnten, de chemie, het vele afval, de impact van mijn producten op huid, haar, mens en milieu. Zou je het als missie zien, dan is het mijn missie misschien wel om mensen bewuster te maken van de mogelijkheden die er zijn om een eerlijke, bewuste en gezonde keuze te maken.

Mijn nieuwste aanwinst op die weg zijn puur plantaardige kleuringen en wat een interessante weg is dat! Mijn eerste persoonlijke ervaring met deze kleuring resulteerde in een groene haardos!
Bij mezelf!

image1

Genoeg reden om hard hollend weg te lopen, echter ik ben de uitdaging aangegaan en heb me inmiddels gestort op deze nieuwe manier van haarkleuren. Hoewel nieuw niet het goede woord is, al in het oude Egypte werd er met planten gekleurd. Voor mij is het echter wel heel nieuw en het vergt een hele ander kijk op haarkleuren. Een hele veilige, eerlijke en gezonde manier van haarkleuren en ik heb er heel veel zin in om me alle geheimen hiervan eigen te maken.

De komende maanden neem ik de tijd om deze geheimen te doorgronden en na de zomer hoop ik er volledig mee aan de slag te kunnen. Mocht iemand nou intussen wel zin hebben in een uitdaging en niet bang te zijn voor een (tijdelijke) groene haardos, ik houd me aanbevolen voor een aantal proefpersonen!