PPD-allergie? Ga voor “Green Glamour!”

De beautypers was deze week nogal geschokt door de foto's van een dame die allergisch bleek tezijn voor haarverf. Gruwelijke foto's die ik hierbij niet zal plaatsen, het ziet er niet uit!Ik heb zelf net even gegoogeld op ppd-allergie en kwam daar een flinke voorraad vreselijkevoorbeelden tegen.

haarverf2

Bijzonder vond ik dat het zo'n hype werd ineens. Of het net ontdekt is. Ppd-allergie is er al eenhele poos en moet je niet te licht over denken. Ook als je nergens last van hebt kan je dezeallergie op elk moment ontwikkelen en dan ben je flink de sigaar. Eenmaal ontwikkeld raak je hetnooit meer kwijt en het lijkt erop dat steeds meer mensen deze allergie krijgen.

Om zeker te weten of je allergisch reageert zou je altijd een test moeten doen voor je je haar gaatverven. De meeste vrouwen die mijn salon bezoeken hebben hun haar wel vaker geverfd en wetenof ze wel of niet allergisch zijn. Bij mensen die voor het eerst langskomen vraag ik altijd naar hunervaringen met haarverf. Een allergietest doe ik ook niet vaak, maar bij twijfel zeer zeker.

Omdat ik wil voorkomen dat mijn klanten of ikzelf overgevoelig raken werk ik al jaren met de ppdvrije verf van Keuneen sinds een jaar werk ik ook met de haarkleuringen van Rodolphe & Co. Ditjongefransemerk is juist ontwikkeld om overgevoeligheid en allergische reacties te voorkomen.Zij zijn er in geslaagd om een goede dekkende haarverf te maken met een absoluut minimum aanchemische rommel, uiteraard zonder ppd en zoveel mogelijk natuurlijke en biologischeingrediënten.

Allergieën komen steeds meer voor, maar we worden met zijn allen wel steeds bewuster van watwe opeten en wat we op onze huid en in ons haar smeren. Voorzichtigheid is niet overdreven,zelfs met de betere produkten kan nog overgevoeligheid optreden. Daarom kan je altijd vragen omeen allergietest, elke kapper met verstand van zaken zal die geven.

Gelukkig hebben we nu de kans om te kiezen voor natuurlijke verf en stylingprodukten en toch hetallermooiste uit onszelf te halen! Een bewuste keuze voor "green glamour"!

#greenglamour #ppdfree #westersalon #organic #rodolpheandco #sopure #ecofriendly #burgum