Tsja...

Mijn eerste berichtje in het nieuwe jaar, de salon gesloten, hoe zullen we eens beginnen?
Van negativiteit is nog nooit iemand gelukkiger geworden, laten we positief blijven en stellen dat we met zijn allen onderdeel zijn van de oplossing van dit wereldwijde probleem.

Daarom: “De kop derfoar!” Niks is blijvend in het leven, ook dit gaat voorbij!

2021 begon voor mij met een fikse slijmbeursontsteking dus die eerste week ging snel voorbij. Gelukkig gaat het nu de goede kant weer op en kan ik weer aan de slag. Natuurlijk niet in de salon zoals ik gehoopt had, maar wel met alles er omheen.

Voor uitgroei-pakketjes en alle fijne producten kunt u nog steeds bij mij terecht. Afhalen mag nu even niet, maar ik breng het met alle plezier langs. Bel me en het wordt geregeld!

Nu de sluiting nog drie weken langer duurt moeten alle gemaakte afspraken ook weer worden verplaatst. De komende dagen neem ik contact op om met iedereen weer wat af te spreken.

Lieve mensen, het zijn bijzondere tijden. Probeer er iets positiefs uit te halen, laten we er een mooi jaar van maken en boven alles, blijf gezond!

Tot gauw, leafs Ellen blauw hartje
 
image2

“Geluk is willen zijn waar je bent!” Lekker relaxed op de dag van de ondernemer!


Als meisje mocht ik een keer mee naar een hele luxe kapper, mijn haar werd heel trendy geknipt en gestyled. Ik was zeven, het zaadje was geplant. De eerste plannen waren om een heus wellness centrum te realiseren met alles erop en eraan. Sauna, schoonheidssalon, massage en uiteraard kapsalon. maar dan!

“Life is what happens while your busy making other plans!”

Jaren later na allerlei omzwervingen stond ik 12 jaar geleden op een keerpunt. Doorgaan als werknemer of toch nog gaan voor die eigen onderneming. Het werd het laatste.
Juist door die omzwervingen was ik gedreven om die salon te starten zoals ik die als meisje voor ogen had. Niet in omvang, want ik had wel geleerd dat personeel en ik niet samen gingen, maar wel in beleving, stijl en kwaliteit.
Alles waar ik waarde aan hecht en wat ik belangrijk vind kon ik kwijt in mijn eigen salon.

Nu, 12 jaar later, op de dag van de ondernemer ben ik nog altijd blij dat ik toen die afslag in mijn leven heb genomen. Ik geniet als mensen blij en ontspannen de deur uitlopen. 
Dat ik een paar jaar geleden de overstap heb gemaakt naar natuurlijke en biologische producten vind ik nog altijd een van mijn beste keuzes. Toevallig heb ik deze week weer twee trainingen gedaan om me verder te bekwamen in de natuurlijke kleuringen. Uitgeleerd raken we nooit en het is zo leuk om te doen. Juist in deze tijd worden we ons steeds bewuster van wat we eten en wat we op onze huid en in ons haar smeren. Zo fijn om te merken dat bijna iedereen hier de waarde van inziet. 

Laat het nu deze week toevallig ook de week van de werkstress zijn. Een hele goede reden om een kapsalon te bezoeken voor wat me-time. Zo fijn en zo belangrijk om alle stress even weg te laten stromen en met een stralend hoofd het weekend in te gaan.

Tot gauw, leafs Ellen blauw hartje
 
image1

Rare tijd hé,

Al een tijdje roep ik dat ik het zat ben. Al die social media met al zijn negativiteit en betweters, met zijn 17 miljoen virologen, politici en economen. 
Al die berichten met maar een onderwerp, of in ieder geval, als gevolg van dat ene onderwerp.

En toch is social media ook zo’n mooie manier om de connectie te maken, om te verbinden en ook gewoon te informeren. Ik zou zo graag zien dat we ook de wereld blijven zien naast het negatieve.

Wat mij deze periode gebracht heeft is dat ik noodgedwongen maar een klant tegelijk kon ontvangen in de salon. Natuurlijk brengt dat aan het einde van de dag iets minder omzet, maar wat heeft het mij veel gebracht in werkplezier!
De aandacht en het rustmoment voor de man of vrouw in de stoel is zoveel relaxter geworden.

Zo relaxed dat wat de toekomst ook brengt ik op deze voet door zal gaan. De beleving voor zowel mijn gasten als voor mezelf vind ik te belangrijk om weer terug te gaan naar het oude.

Kijk voorbij wat (nu even) niet mogelijk is, maar geniet van wat wél kan. Maak van je uitje naar de kapper een fijne relaxte ervaring en neem de tijd voor jezelf. 

Leafs, Ellen blauw hartje

Als je haar maar goed zit!

Jarenlang ons credo, of deze; “Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper?” 

Tja, dat gaat nu even niet, in ieder geval tot 28 april zijn onze scharen in de rust en noodgedwongen wij dus ook.

De haren groeien nog lekker even door en dat is in veel gevallen niet een groot drama in het licht van deze hele crisis, maar je wilt toch nog steeds wel een beetje leuk door het leven!

Je zou natuurlijk zelf de schaar op kunnen pakken, maar is dat wel zo’n goed idee? Vraag jezelf af wat beter is, een paar weken iets te lang haar of misschien wel veel meer weken een verknipte coupe? Voor mensen met een korte coupe is het natuurlijk iets lastiger. Korte koppies zijn het mooist als ze regelmatig bijgewerkt worden, maar juist bij de korte modellen zijn fouten zo lang zichtbaar.

Doe het niet! 

Misschien is iets langer ook heel leuk, wie weet ontdek je weer een leuk ander model en kunnen we als we weer open zijn er weer een hele nieuwe look van maken. Of je bent extra blij dat je je vertrouwde hoofd weer ziet. Experimenteer liever met je styling. Youtube staat er vol mee. Ikzelf zou dat misschien ook kunnen doen, maar ik vind mezelf niet echt filmvaardig, mijn kennis van het kappersvak is groter dan dat van mijn filmkwaliteiten en het moet er wel een beetje professioneel uitzien natuurlijk.

Mijn tip?

Ga lekker met de föhn/krultang/vingers aan de slag en probeer eens een andere stijl, wie weet hoe mooi het wordt. Alle attributen zoals mousse, lak en stylingwax/pommade/gel zijn natuurlijk nog gewoon bij mij te koop!

Glamorous grey……of toch liever niet?

Een ander verhaal is natuurlijk uitgroei. Aaaah, dat willen we toch niet! Maar helaas, om uitgroei bij te kleuren zal je wél zelf aan de slag moeten. Dat kan om twee manieren. Je kan een lichte grijze uitgroei bijwerken met een uitgroeispray of een haarmascara, dat is heel erg gemakkelijk en ook gewoon uitwasbaar. Heb je nu een flink grijze uitgroei dan zou je met behulp van een kleurpakketje en mijn uitleg deze zelf bij kunnen werken. Ik kan dan precies je eigen recept klaarmaken, dat heeft als groot voordeel dat je je exact dezelfde kleur krijgt zoals je gewend was van je eigen vertrouwde professionele merk.

Knippen en kleuren kan nu even niet, ik heb nu wel zeeën van tijd om informatie te geven en uit te leggen hoe je dat doet. Daarom ben ik ook op mijn normale werkdagen even in de salon om kleurpakketjes te maken en iedereen de mogelijkheid te geven om toch de favoriete producten te halen. De coupe kan dan niet bijgewerkt, de verzorging wordt daarmee extra belangrijk. Pas goed op je coupe en verwen het met fijne producten.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik van 14.00-16.00 uur aanwezig om er alles over te vertellen. Als de vlag uit is ben ik er.

Houdt moed, houdt vol, blijf gezond & hopelijk tot gauw!

Hâld moed, hâld fol, bliuw sûn & hooplik oant gau!

Leafs Ellen

 haar goed zit

 

 
 

Respect!

Het is deze week de week van recpect. Groot woord waar tegenwoordig zeer selectief mee om wordt gesprongen. Velen eisen respect waar ze zelf vergeten dat eerst te verdienen. Respect is een groot begrip wat op alle mogelijke manieren gebruikt kan worden. Respect voor elkaar is in mijn ogen de allerbelangrijkste vorm, maar respect voor onze leefomgeving is nu zeker een goede tweede.

We helpen onze planeet in rap tempo naar de mallemoer. Dat kan anders, zelfs in een redelijk oppervlakkige branche als de schoonheidsbranche valt er heel veel respect voor mens en natuur te winnen.

Tegenwoordig worden we om de oren geslagen met de woorden #organic #natuurlijk en #duurzaam. Dure woorden die ook vaak ten onrechte worden gebruikt. Er is veel greenwashing onder de natuurlijke producten, daar is het respect voor mens en natuur ver te zoeken.

Gelukkig zijn er ook heel veel merken die deze woorden wel serieus nemen en echt organic, natuurlijk en duurzaam zijn.

Respect is een tweerichtingsverkeer, geef het, ontvang het!

Wat betekent dat in de praktijk voor een kapsalon? Etiketten lezen! Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er heel veel merken moedwillig de boel belazeren en kwistig strooien met “groene” termen. Zo ontdekte ik dat sommige haarverven die claimen ppd-vrij te zijn (ppd is een giftig stofje in haarverf waar steeds meer mensen allergisch voor zijn) er een ander giftig stofje in stoppen wat soms nog erger is dan de voornoemde ppd! Dat schiet niet op natuurlijk. 

“Natuurlijk” is een kreet die vrij gebruikt mag worden en geldt soms maar voor 1% van de ingrediënten. Voor mij is het een hele ontdekkingsreis geweest om een keuze te maken in al die merken.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor de gemiddelde consument helemaal een klus is om de juiste keus te maken. Wie moet je nog geloven? Ook op natuurlijke producten staat een ingrediëntenlijst met de latijnse namen die soms klinken alsof het de vreselijkste ziektes zijn.

Vaak maakt u een keuze op basis van wat de kapper u vertelt en vertrouwt erop dat het goed is.

Aan mij om dat vertrouwen niet te beschamen. Ik gebruik in mijn salon producten waar ik achter sta. Alles is met alle respect voor de natuur ontwikkeld, nergens is er met dieren geknoeid, waar mogelijk is het biologisch en nergens plastic ingrediënten. Gerecyclede verpakkingen en aluminiumtubes en gebruikte folies worden gerecycled. Heel soms wordt er een praktische keuze gemaakt omdat er nog geen gezonder alternatief is. Een goede haarlak zonder drijfgas is er nog niet en toch heb je die nodig om sommige kapsels goed tot hun recht te laten komen. Goed nieuws, een van mijn merken, Rodolphe & Co. is er druk mee bezig om een gezonde, rommelvrije haarlak te ontwikkelen.

Nog niet alles is puur natuur in de Westersalon, maar daar ligt voor mij de uitdaging. Met respect voor mens en natuur de mooiste producten zoeken, voor een gezonde manier van haarverzorging.

En die week van het respect, zullen we dat maar niet gewoon permanent doen?

respect 2019
 

 

 
 

De reis naar gezond en groen?!?

IMG 6533

 

Al weer meer dan 30 jaar geleden rolde ik als vers knipkuiken van de kappersschool. Uiteraard alle wijsheid in pacht en zeker te weten dat de wereld op mij zat te wachten!
Wat is er in die jaren daarna een hoop gebeurd en wat bleek een hoop wijsheid ook bij mij pas met de jaren te komen.
Van een veilige plek in een naburig dorp naar de tropen, van een heftige levenservaring weer naar die veilige plek. Weer stoute schoenen opgezocht en door!
Jaren daarna een giga-sprong die tegelijkertijd zo logisch was en ik op mijn huidige plek belandde.
De plek waar ik het zo naar mijn zin heb en iedere dag met heel veel plezier naar toe ga.

image2bewDe reis er naar toe is mijn inspiratiebron geweest, al mijn eigen ervaringen hebben me gebracht waar ik nu ben. Die reis heeft mij mijn inzichten gegeven waar ik tegenwoordig mijn inspiratie uit haal. Als ik ergens trots op zou moeten zijn is het juist dat! Mijn eigen weg, onmisbaar gesteund door dierbaren en toch helemaal mijn weg.
Op die weg nam ik soms beslissingen waar ik direkt daarna dacht, komt dit goed? Om er ook vrijwel direkt achter te komen dat beslissingen met het hart voor mij altijd de goede bleken te zijn.

Zo kwam ik er onderweg achter dat de natuurlijke weg voor mij de logische, volgende stap bleek te zijn. Onderweg werd ik me steeds bewuster van de foute onderdelen van mijn geliefde werk. De onnatuurlijke ingrediënten, de chemie, het vele afval, de impact van mijn producten op huid, haar, mens en milieu. Zou je het als missie zien, dan is het mijn missie misschien wel om mensen bewuster te maken van de mogelijkheden die er zijn om een eerlijke, bewuste en gezonde keuze te maken.

Mijn nieuwste aanwinst op die weg zijn puur plantaardige kleuringen en wat een interessante weg is dat! Mijn eerste persoonlijke ervaring met deze kleuring resulteerde in een groene haardos!
Bij mezelf!

image1

Genoeg reden om hard hollend weg te lopen, echter ik ben de uitdaging aangegaan en heb me inmiddels gestort op deze nieuwe manier van haarkleuren. Hoewel nieuw niet het goede woord is, al in het oude Egypte werd er met planten gekleurd. Voor mij is het echter wel heel nieuw en het vergt een hele ander kijk op haarkleuren. Een hele veilige, eerlijke en gezonde manier van haarkleuren en ik heb er heel veel zin in om me alle geheimen hiervan eigen te maken.

De komende maanden neem ik de tijd om deze geheimen te doorgronden en na de zomer hoop ik er volledig mee aan de slag te kunnen. Mocht iemand nou intussen wel zin hebben in een uitdaging en niet bang te zijn voor een (tijdelijke) groene haardos, ik houd me aanbevolen voor een aantal proefpersonen!

 

 

 
 
  • 1
  • 2